torsdag 31 maj 2007

Slutet för (S)vt?


Nu kanske äntligen den sista socialistiska bastionen faller, om Svt till slut slutas att finansieras med tvångsindrivna medel så kan i alla fall jag äntligen inhandla en tv offentligt.

Den sjuka snedvridning som Svt inneburit i svensk media är otrolig, att en statlig tvångsfinansierad tv kanal fortfarande existerar i ett fritt demokratiskt västland är faktiskt märkligt, det för tankarna till ofriare dagar. Bara det faktum att mina pengar kan ha betalat en hyllning till Castro äcklar mig något så kopiöst att bara detta är anledning att fuska/inte äga tv.

Vi får hoppas på det bästa i denna utredning, en public service kanal behövs i mediebruset men detn får inte vara tvångsfinansierad av staten utan skall självklart leva på de bidrag som allmänheten frivilligt ger alternativt omformas som en betalkanal med prenumeration.

När vi ändå är inne på detta så gillar jag definitivt inte kabelbolagens paketlösningar, det finns kanaler som jag ogillar och inte vill ha i dessa paket, varför kan jag inte få köpa 47 kanalers paketet och fritt välja vilka kanaler som jag vill ha? Comhem har ett litet försök men gör det så dyrt som möjligt att det inte är värt det.

Finns för övrigt "must carry" regeln kvar i sverige?

Inga kommentarer: