söndag 20 maj 2007

Oklar oppositionspolitik tappar väljare

Socialdemokraterna tappar väljare i den senaste SIFO undersökningen, även om vi räknar med de små ökningar hos de två andra lydpartierna betyder det att vänstern tappat 0.6 procentenheter.

Att S tappar kan mycket väl bero på att de hittils inte har presenterat någon trovärdig oppositionspolitik, S är fortfarande ett vilset parti som letar efter sin nya identitet. Det arbete som partistrategerna har framför sig är monumentalt med en total omstöpning av partipolitiken, antagligen en större dogmatisering dels för att markera ett tydligt alternativ till Alliansen men också för att detronisera de två andra vänsterpartierna.

Socialdemokraterna kämpar dock mot klockan, arbetslösheten sjunker och folk får det bättre, det har vart strategiskt smart av Alliansen att ta alla "impopulära" men nödvändiga beslut i början av mandatperioden för att ge ändringarna dels tid att sjunka in och dels ge folket tid att njuta av ny ekonomisk frihet. Trots fackens försök att sabotera ekonomin och S antipåhopp i varje del av Alliansens förslag så kommer den politik som nu förs att leda till att fler får jobb.

Mona Sahlins vilsenhet i politiken har även den gjort sig påmind då hon nu gått ut med ett återställande av a-kassan samt att återinföra skatter som Alliansen tagit bort, det är knappast vinnande koncept och helt populistiska argument eftersom Alliansen planerar att göra a-kassan obligatorisk samt att införa skatter inte är populärt.

Fram för Alliansen nu för ett bättre sverige.

Inga kommentarer: