tisdag 29 maj 2007

Borat igen


Jag förstår faktiskt inte varför Kazakstan är så oerhört negativa till Boratfilmen, en större ökning av turismen har inte landet sett. Enligt bokningskontor i Storbrittanien så ökade antalet förfrågningar om semester i landet efter det att filmen haft premiär.

Nu vill Miss Kazakstan (har hon telefon?) göra en egen film som motvikt till Borat filmen, kan vi gissa att den inte kommer att bli lika populär? Det känns lite fånigt och socialistiskt detta, en smart "kapitalist" eller hungriga politiker hade naturligtvis greppat detta tillfälle och grundat Boratland i Kazakstan, bjud in Sascha Baron till invigningen och se till att en stor del av filmen leder till en upptäckt av ett centralasiatiskt land som faktiskt har saker att erbjuda.

Bara sura gubbar och gnällkärringar ser detta som något negativt och Miss Kazakstan kan vara gnällkärring även om hon faktiskt ser väldigt bra ut.

Ska nog skapa en onlinepetition "Skapa Boratland i Astana".

2 kommentarer:

Unknown sa...

Du kan inte ha läst hennes uttalande
eftersom du gnäller och är en sur gubbe "Det är klart att man får se det som ett skämt. Fördelen är ju att vårt land blivit känt. Nu när folk har upptäckt oss har vi tillfälle att visa upp oss som vi verkligen är, ett modernt land med infrastruktur och väl utvecklad kultur, sade Gauhkar Rakhmetalieva till nyhetsbyrån AP."

Jonas Wiberg sa...

Hej Ting

Visst kan jag säkert vara gnällig surgubbe men de vanliga invektiv som kommer från Kazakstan när det gäller Borat är så tröttsamma. Till och med Gauhkar gnäller lite grann även om hon faktiskt ser möjligheterna.

Det kan kanske bero på att Kazakhstan (eller är det Kazakstan igen?) inte kan bestämma sig riktigt för namnet på landet eller huvudstaden ;)