måndag 21 maj 2007

ÖB mot politiken

Jag ska inte säga så mycket om just det nya försvarsbeslutsunderlaget som ÖB Håkan Syrén skickat till politikerna men en sak måste jag bara få påpeka, det kom ett citat från Svenskans artikel:

Flera politiker anser att även om Ryssland åter skulle bli ett hot så
är Sverige med i EU och inbäddat i Nato och står då inte ensamt.


What? Jag trodde att samtliga politiker var överens om att Sverige ska stå alliansfritt i fred och neutralt i krig, vad är detta för snack om NATO? Vi kan ju knappast lita på en organisation i krig som vi aktivt motarbetar i fred. Varför skulle NATO försvara Sverige vid en eventuell invasion?

Jag anser att det är bättre att vi helt bekänner färg, söker inträde i NATO och lägger ner stora delar av insatsförsvaret. Öppna amerikansk lyssningsstation på Gotland, det kan skapa arbetstillfällen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Enligt artikeln säger kritikerna att överbefälhavarens scenarier "saknar politiskt stöd och kan skapa panik". Verkligheten tar väl för fan inte hänsyn till vad riksdagsledamöterna tycker och tänker.

Ska försvarspolitiken napassas till verkligheten och de bedömningar ÖB gör, eller ska den anpassas till politikernas ideologiska utopier? Det är bara att välja!