tisdag 29 maj 2007

Charlotte, vad gör du?

Som SvD skriver idag så har en svenska gripits i Sydney för en mordkonspiration, vi vet att hon och en annan man tänkte mörda två vittnen eller "crown witnesses" som det heter därnere, men vi vet inte vad de skulle vittna om.

Kanske att Charlotte som kallas socialite i Sydney var uppe i rättegång om knarkbrott, men det verkar underligt att hon skulle konspirera om mord för att slippa bli fälld för detta. En teori kan ju vara att hon som söker uppehållstillstånd i Australien var rädd att bli utsparkad. I Australien är hon en stor fisk, tillbaka i Stockholm skulle hon nog bara bli ännu ett Stureplansvåp så att säga.

Protecting my way of life som Bush skulle formulerat det men att han skulle bli åtalad för det ser jag som otroligt.

Vill du läsa mer om Charlotte så knappa in Sydney morning heralds hemsida

Powered by ScribeFire.

7 kommentarer:

Anonym sa...

En till svensk representant, en till vinnare? Knark, mord planer, kan ingen jobba till sej ett framgangsrikt liv langre? Ekonomisk kris och ingen tillgang pa utbildning i sverige gor folk till knarkare, emigranter, arbetslosa. Sverige ligger inte bra till i varlden. /Nils

Anonym sa...

Pinsamt !!! Naivt !!!
Träffade min australiensiska man som 18 åring. 21 år senare försvarare jag ständigt alla fördomar som finns om oss svenskar och vårt land. Och så händer detta, yterliggare en svenska som försöker nå berömmelse. Lyckas man inte på hemmaplan så kan man ju alltid försöka i ngt annat land.... Tyvärr Charlotte så får du nog tänka om - passkontrollen kommer inte att släppa in dig inom de närmsta tio åren. Visst jag var naiv som 18-åring. Fick erbjudande om både det ena och det andra men hade förstånd att stå med båda fötterna på jorden. Kom igen tjejer tänk efter och handla sedan.

Anonym sa...

Jag ar en svenska som ar bosatt i Australian sedan tio ar tillbaka. Jag satte pa TVn imorse och pa alla kanaler visas fotot av Charlotte- svenskan som ar in "big trouble". Jag haller med er hemma, det ar pinsamt, att en imbicill pa 22 ar kan vara sa naiv och ens tanka tanken.Enbart sorgligt. Tyvarr har vi inte det absolut basta ryktet har i Australien, sarskilt inte den yngre generation och det har gor det inte battre. Det ar sogligt nar en handfull drar ner vyn pa oss andra som forsoker gora gott for oss och vara anstandiga har nere i Australien. Jag hoppas att det antligen vacker en debatt hemma likaval som har och far folk att inse att situationer som denna inte ar att leka med.

Anonym sa...

Hon är oskyldig. Döm inte efter att endast en sida har kommit till ytan, grundregel nummer ett.
Ni vet ingenting om helheten i det här fallet.

Jonas Wiberg sa...

Oskyldig? Jag tar gärna mot bevis för detta därför att det låter helt otroligt att ett 22-årigt "våp" skulle planera och genomföra denna mordkonspiration, men sen kontaktade hon en polis för att genomföra det så det kanske är troligt i alla fall...

Nåväl sanningen lär komma fram, frågan kvarstår, varför ville hon mörda vittnena? Utan motiv blir det svårt att bevisa uppsåtet.

Anonym sa...

har ni inget bättre för er än att snacka skit? tänk på hennes familj!

Jonas Wiberg sa...

Uppenbarligen finns det inget bättre att göra.
Vad ska jag tänka på hennes familj för? De har väl knappast gjort någonting?

För övrigt kanske hon borde ha tänkt innan hon beblandade sig med kända kriminella och pratade med en polis om att beställa mord.