lördag 19 maj 2007

Vansinniga journalister

BBC har dragit igång en granskning av Scientologkyrkan, det är naturligtvis välkommet då scientologernas tro är så bisarr att jag verkligen inte förstår hur någon faktiskt kan tro på den.

För en snabb presentation av vad scientologerna faktiskt tror på så titta på detta eminenta klipp från Southpark, det är den sanna historien. Att många kändisar går med i dessa "kulter" verkar vara vardagsmat, är det så att berömda skådespelare är mer mottagliga för dessa kulter då de i stort sett isoleras från sina egna samhällen? Kan vara så men det hindrar inte att kulterna kan vara farliga speciellt när vår dags hjältar propagerar för dem.

Vad gäller just det klipp som länkas till i artikeln på DN när den undersökande BBC reportern blir lite vansinnig så kan jag tänka mig att han får en liten minnesbeta om hur det kan vara att ligga under luppen, de gör faktiskt inget egentligen som inte BBC gör mot deras kyrka.

För övrigt så finns det rykten om att L Ron Hubbard grundande scientologikyrkan på grund av ett vad, han och hans vän slog vad om vem som kunde skapa en kyrka baserad på rena dumheter och få mest medlemmar, Hubbard vann men la inte ner kyrkan som hans vän gjorde utan lät den fortsätta till att bli vad den idag är.

Inga kommentarer: