fredag 11 maj 2007

Kvinnojourer sätter sig till doms

Kvinnojourens anställda har blivit friade, detta är faktiskt mycket dåligt domslut för samtliga inblandade. Kvinnojourerna har därmed fått det bekräftat att de kan bryta mot lagen utan åtgärder från rättsamhället.

Det som kan te sig allvarligast i sammanhanget är ändå att kvinnojourerna ställer sig över rättsamhället, de säger helt enkelt att det svenska rättssystemet inte är kompetent, att det är korrupt och tar fel beslut, detta är mycket allvarligt.

Pappan i det här fallet har alltså varit avskild från sina barn i sex år utan anledning, vad ska göras åt detta? Han har förlorat många år på grund av mammans ljugande, det är även extra störande att de som hjälpt henne undan rättsapparaten går helt fria, svenska rättsystemet har idag förlorat i trovärdighet.

I fortsättningen måste det bli obligatoriskt att skicka ut meddelanden till samtliga jourer angående vårdnadstvister, i framtiden skall denna utomordentligt dumma ursäkt att de inte visste inte kunna användas av rättshaveristerna. Jag hoppas innerligt att åklagaren går vidare med detta till hovrätten.

För att avsluta så inser jag att kvinnojourerna måste tro på kvinnan, det är ibland även nödvändigt att gömma en utsatt familj ibland men en kvinnojour får aldrig stå över rättstaten, det är skam och ett underbetyg till vår rättsapparat att de inte klarar av att hantera denna fråga.

Jag hoppas att detta ändrar sig snarast.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket konstig dom. Den innebär i praktiken att brottrubriseringen "Skyddande av brottsling" kan tas bort, i alla fall om man är kvinna som vill gömma sig hos en kvinnojour.