måndag 21 maj 2007

Palestina alltmer isolerat

Nu blir det än mer tydligt att de företrädesvis palestinska flyktinglägrena härbärgerar mycket mer än bara flyktingar. Dessa läger som Israel under lång tid attackerat därför att terrorister söker sin tillflykt bland dem och även bir aktivt gömda av de som av nöd är tvingade att bo där.

Nu i helgen har stora strider brutit ut i Libanon som sägs vara de största sedan Libanesiska inbördeskriget, tja vad ska man säga, jag tror knappast att striderna är större än när Israel invaderade förra året men de kanske bara räknar när den reguljära armén är direkt inblandad, vad vet jag.

Libanesisk militär är förbjuden att gå in i lägren som finns runt om i Libanon, dessa läger som företrädesvis är till för Palestinier är alltså fredade områden som styrs av terrorister som Hamas, Hezbollah och Fatah al-Islam. Nu hävdar denna terroristorganisation att den Libanesiska armén helt oprovocerat började skjuta in i lägret, jag håller det för väldigt osannolikt, detta ställer även alla tidigare uttalanden om oprovocerade anfall på flyktingläger av Israelisk militär i tvivlets låga.

Jag ser det inte som otroligt att dessa organisationer anser sig helt skyddade av FNs dåliga samvete och arabvärldens hat mot nationen Israel. Det kan mycket väl vara så att samtliga attacker av Israel varit provocerade och att organisationerna nu tror att samma taktik med att beskylla andra är lika effektiva mot en arabnation. Jag tror knappast det. Det som ska tänkas på i detta sammanhang är att arabnationerna knappast lägger två fingrar emellan när det gäller att säkra den egna statens fortsatta ledarskap. Att skrika på Israel om mänskliga rättigheter fungerar, staten Israel är demokratisk och när en viss inhemsk kritisk nivå uppnås kommer väljarna att straffa de styrande, det går alltså helt enkelt inte att göra som man vill i en demokrati under en längre period, detta "problem" lider inte arabstaterna av.

Kanske att det vi ser nu är slutet på den arabiska terroristorganisationen, nu när dessa organisationer till slut biter den hand som föder den, bara tiden kan utvisa men att dessa organisationer måste rensas bort är tydligt, även om en del möjligtvis kan omformas till demokratiska partier i vissa länder.

Vad jag mera vill nämna är att Israels attacker på Hamasställningar fortsätter och i sann propagandaanda så rapporterar TT enbart den ena sidan. Att Israels attacker startade efter tre dagar intensiv beskjutning med robotar och en bombning av en synagoga syns inte någonstans men när 8 släktingar till en Hamasledare dör av isrealisk skyddseld så slås det upp stort. När ska TT lära sig opartiskhet? Hur många dagar av raketbeskjutning ska ett lands innevånare tåla? 20.000 flydde området och Israel får inte försvara dem enligt FN och alla politiskt korrekta terrorkramare. Hamas gick till och med ut och sa att de palestinier som försöker stoppa raketbeskjutningen av Israel kommer att avrättas. Varför beklagas inte detta av Esbati, Klein och den övriga apologetvänstern?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig till fullo, d.v.s. hur mycket skall man tåla? I Jordanien, när Arafat försökte krossa landets kungafamilj och ta makten över Jordanien så slutade det hela med att kungen beslutade att döda 20 000 palestinier i det som kallas "svarta september". Men enligt palestinierna och dess supporters i svensk media / svenska vänstern hävdar väl att det var Israel eller Judarnas fel...
Som sagt, det som händer i Libanon kommer snart visa sig vara Judarna som gör, enligt ovan nämnda källor. När skall världen förstå att Israel - Palestina konflikten inte bara beror på stora "dumma" Israel? Kan det vara så att palestinierna också har ett finger med i spelet, eller?
Bara en tanke. -A

Anonym sa...

Palestinierna är bara ett påhittade folk som aldrig existerade. Arafat påhittade de för propaganda ändamål. Den brittiska kolonin Palestina delades till två stater. Jordanien är den arabiska staten och Israel är den judiska staten. Israel borde annektera Judea, Samaria och Golan Höjderna och omvärlden bör sluta med tjafset om Palestina.

Anonym sa...

Håller med till viss del, men jag håller inte med dig på vissa punkter, om nu den Palestinska raketbeskjutningen har varit så hemsk, varför visar de då inte bilder på flyende Israeler och skadade byggnader? kanske är en medielögn? Du har kanske inte tänkt på att median i Sverige håller sig till stora delar till Israels sida med tanke på att ägarna till de största medieföretagen ägs av Bonnier koncernen som i sin tur ägs av judar?
förresten, gillar din blogg, intressant:)

Jonas Wiberg sa...

anonym2:
Palestinier är inte ett påhittat folk men den arabiska befolkingen som idag kallar sig palestinier är med all säkerhet inte ättlingar till de ursprungliga palestinierna. Enligt historien så var Palestinierna en grekisk folkstam som invaderade de judiska stammarnas bostäder i bekaadalen och runt floderna för länge sedan, Arafat och PLO tog tag i detta "arv" för att ha en historisk rätt till området men i sammanhanget är det rätt ointressant vad de kallar sig det intressanta är att FN gav dem land men de nekade att ta mot det eftersom de ville ha den judiska biten också.
Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket.

Anonym3:Att media i Sverige inte visar dessa bilder beror naturligtvis på att de flesta har en agenda och gärna påvisar Israelerna som onda.
Läs gärna bloggen tt-kritik på
http://tt-kritik.blogspot.com/

Vad gäller rapportering från mellanöstern kan det vara bra att utöka sin informationsinhämtning från Svenska medier. Rapporter om flykten från Sderot står att läsa i flera tidningar.

http://www.guardian.co.uk/israel/Story/0,,2085946,00.html
http://www.nytimes.com/2007/05/18/world/middleeast/18sderot.html?pagewanted=print
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3702088.stm

Tro inte blint på TT, de har en egen agenda.