fredag 25 maj 2007

Neapel

Sopkrisen i Neapel är en kombination av giriga politiker och dumma boende som inte vill lösa problemet. Naturligtvis borde de boende förstå nog att rösta bort politikerna och tillåta öppnandet av soptippar, annars förtjänar de att bo i sopberget.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar Jonas om du varit i Neapel? Det låter väldigt enkelt att "rösta rätt" men den politiska situationen och den råa verkligheten i södra Italien ser litet annorlunda ut än här....
Sign Napoli

Jonas Wiberg sa...

Jag tror knappast att verkligheten är så annorlunda men när innevånare tolererar att sopor ruttnar på gatorna, och detta pågått i flera år, ja då är det faktiskt "fel" på innevånarna och inte politikerna. Politiker kan liknas vid barn, så länge de vuxna (väljarna) inte sätter gränser så kommer politikerna (barnen) att gå längre och längre.

Anonym sa...

Jonas, du kan ju åka ner dit och prata med camorran om du vill! politikerna har också familjer som dom inte vill ska råka illa ut. Jag tror att det behövs mer och bättre brottsbekämpning och infiltrering av maffian.

Jonas Wiberg sa...

Din invändning är irrelevant i sak, jag anklagar inte politikerna utan väljarna. Väljarna ska inte stödja politiker som uppenbarligen inte klarar av att stå mot camorran, samtidigt tycker jag att det är ohederligt av politiker att ställa upp trots att de vet att de inte kommer att göra ett bra jobb.