fredag 4 maj 2007

Nya FP ledaren?


Antonia Ax:on Johnson seglar upp som en outsider i valet av ny FP ledare, jag tycker att det valet är rätt så intressant men tvivlar på att hon har den bas i partiet för att effektivt kunna leda det. Det kan bli så att Antonia blir ett kompromissval för batongfraktionen och plyschfraktionen inom FP.


Jan Björklund tror jag är ett alldeles för hårt val för FP men då han står rätt så ensam däruppe som ledarval så tror jag att han slutligen avgår med segern. Jan tror jag skulle känna sig mer hemma hos Moderaterna än Folkpartiet men antagligen skulle han inte ha lika stort genomslag där. Nu blir det intressant att se vad valkommisionen gör inför riksmötet.

Folkpartiet är ett ideologiskt döende parti, pressat från både höger och vänster vänder och vrider de sig utan att kunna föra en klar och tydlig politik. Björklund skulle definitivt mer markera det individuella ansvaret och en tydligare markering mot konservatismen medan den andra vägen erbjuder en mer socialistisk kollektiv ansvarstanke med tonvikten på välfärdssamhället, bäst för Folkpartiet skulle vara att erbjuda partiledarposten till Nyamko Sabuni, hon står för en mer kompromissartad folkpartistliberalism och skulle effektivt kunna detronisera Mona Sahlin i valarbetet inför 2010.

Inga kommentarer: