torsdag 10 maj 2007

Virtuella Pedofiler


Ett mycket märkligt fall har dragit igång hos den tyska åklagarmyndigheten, där ska virtuella våldtäkter utredas, det märkliga är att vi kan ju knappast veta om det rör sig om våldtäkter eller inte. Vilka tvångsmedel har använts? Hur tvingas de virtuella figurerna till ett virtuellt samlag? Varför har spelarna virtuella penisar och vaginor?

Många frågor inställer sig men den tyska moralpaniken vet inga gränser, vi ser av detta citat ett prov på en mycket ogenomtänkt position.

–Att det rör sig om ett fiktivt skeende spelar ingen roll. Det rör sig helt klart om ett fall av barnpornografi och sexuellt utnyttjande av barn, fastslår överåklagaren.
Ehhh, om vi nu antar att det barn som påstås bli virtuellt utnyttjat i själva verket är Herbert 43 år från Nieder-sachsen, är det då sexuellt utnyttjande av barn? Jag kan inte låta bli att fundera på om Herr Vogt, överåklagare i Halle kanske halkat på en våt fläck och fått ett svårt slag mot pannloben. Helt seriöst finns det mycket bättre saker att lägga energi, pengar och tid på än virtuella övergrepp på fiktiva ettor och nollor som kanske dessutom i verkligheten är vuxna människor. Detta kan röra sig om rollspel mellan två vuxna, dessutom, vilka våldsmedel har använts?

Jag skulle rekommendera överåklagaren att istället utreda verkliga brott, så som sexuellt utnyttjande av barn i verkliga livet.

För att parafrasera överåklagare Vogt:
Jag saknar ord.

Dags att ta semester ett tag Herr Vogt, eller åtminstonde sluta spela second life.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ibland har helt klart vuxna svårt att skilja på fantasi och verklighet..