torsdag 3 maj 2007

Vad ska vi välja?

Enligt svd så vann Segolene Royal debatten mellan de två presidentkandidaterna i Frankrike, jag frågar mig själv lite försynt, spelar det någon egentlig roll vilken av dessa två som tar makten?
Bägge är franska socialister i varierande grad, bägge är för fransk protektionism och ingen av dem är vad Frankrike behöver.

Frankrike är ett land i kris, en politik som går ut på att bevara kommer att explodera i ansiktet på dem och, tyvärr, även i ansiktet på EU. Varför är fransmän så otroligt motvalls? Hur ska Europa hantera en situation där Frankrike kräver högre jordbrukssubventioner och mer tullar för att kunna hålla igång landet hjälpligt? Vad Frankrike behöver är en fransk Thatcher, men istället för kolindustrin blir det jordbruket, vem blir den franska Arthur Scargill? Förslag mottages tacksamt.

Som av en händelse hittade jag Johan Norbergs inlägg angående globalisering, inom EU bör Frankrike ses som det mest isolationistiska landet. Den undersökning angående attityder till globalisering som presenteras på Norbergs blogg påvisar med kuslig säkerhet vad ett isolationistiskt land anser om friheter, se Frankrikes attityd till globalisering.

Inga kommentarer: