fredag 25 maj 2007

Public service missar sitt uppdrag


Vi kan alla ställa oss frågan om inte SVT nu slutligen avgjort frågan om public service fortsatta existens i det svenska samhället. Hela motiveringen till att public service ska betalas av alla är för att deras program ska vara samhällsnyttiga och erbjuda program som inte finns i de andra kommersiella kanalerna.

Att SVT nu visar att det inte finns någon skillnad mellan de olika tv-kanalerna s anser jag att det är helt ok att sluta betala licensavgiften. En tv-kanal som behandlar statsminsterämbetet med det förakt som Strix gjort på SVTs uppdrag är inte värt att betala för, än värre blir det när detta upptåg är finansierat med offentliga medel, tvi vale.

Att sedan sitta och lyssna på Aschbergs försvar av detta gör det mer osmakligt men SVT visste vad programkonceptet innebar när de köpte in det av Strix, en stor skuld ska läggas på SVTs programdirektörer och jag anser att det nu är riksdagens uppgift att lägga ner licenspengen, ska detta betalas ska det betalas av de som vill se den, jag anser att mina pengar kan gå till bättre saker än den offentliga televisionen.

Reinfeldt verkar även ha blivit något påverkad av detta vilket är förståeligt, vilket otroligt förakt för ledaren av Sverige, skäms på er "reportrar", att ni skulle straffas för detta är så klart otroligt men i förlängningen så har ni skadat förtroendet för svenska Pravda.

Inga kommentarer: