lördag 16 juni 2007

Sälj här, köp här och Reinfeldt går på myter

Många lustiga saker i en och samma artikel kan vi idag hitta på Svd där alliansen i Stockholm bestämmer sig för att sälja skatteskrapan och låta kommunala bostadsbolag köpa fler fastigheter, det verkar lite rätt och lite fel.

Klart att kommunen ska sälja skatteskrapan, Stockholm stad ska inte fippla runt med fastigheter utan det roligaste i den histporian är snarare S respons

"Vi kan tänka oss att inte vara mot en försäljning"

Stor humor! Detta uttalande är verkligen ett bevis på S vilsenhet i sin egen politiska roll.

Däremot är alliansens beslut att köpa fler fastigheter i innerstan ett märkligt beslut, för det första ska inte kommunen hålla sig med bolag och för det andra verkar detta mer som ett sätt att tjäna pengar. Köp hyresfastigheter billigt nu och sälj dyrt efter utredningen om marknadshyror blivit klar, kan det vara så?
I och för sig ett bra sätt att ta in pengar men det går mot allt vad liberalism säger, ideologiskt vakuum?

Alliansen har redan visat att de inte är något annat än socialdemokraterna light så jag ska väl inte bli förvånad över något, inte ens Reinfeldts urbota dumma uttalande angående LO-rapporten om VD löner, undrar om han ens läste rapporten eller om det bara handlar om att smeka väljare över ryggen, oavsett så är det att propagera myten om klassklyftor som ett problem och att det är ett problem att jäna pengar, klyftor i samhället är inte ett problem, problemet är när politiken omöjliggör social migrering mellan "klasserna".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst går det emot de liberala tankarna att låta kommunen äga bolag men sedan när skall ett socialdemokratiskt parti som Moderaterna föra liberala politk?

Jonas Wiberg sa...

De borde åtminstone föra en konservativ politik, de är ju närmast att likna vid ett socialkonservativt parti, men i Sverige går det inte att bli vald om du inte har ett "socialt sinne" med tonvikt på social.