fredag 1 juni 2007

S minskar

Synovates senaste mätning visar på en nedgång för Socialdemokraterna. Nu kan det verkliga provet komma för de nya socialdemokraterna, efter en oavbruten uppgång där de inte erbjudit några alternativ till Alliansens politik förutom att säga tvärtom måste de nu antagligen börja presentera reella alternativ på alla områden.

Det an bli jobbigt för Mona Sahlin som hittils enbart lovat att införa skatter och höja ersättningar för att sitta hemma men i takt med att fler får jobb så kommer färre att rösta för detta, när verkligheten hälsar på i hemmet kommer S fantasi att spricka. Hoppas att det sker under hela nästa år och fortsätter in i 2009. Min förhoppning är även att Svenska LO följer efter Danska LO och ser till sina medlemmars bästa, avbryter samarbetet med S och ser till att bli en intressegrupp med sina medlemmars bästa för ögonen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Med tanke på vad du står för så borde du ägna mer energi åt att kritisera borgerligheten för att deras så enade front spricker mer för varje dag som går. Och det som de (alliansen) genomför verkar mest krampaktiga försök att verka beslutsmässiga än att ha en genomtänkt politik som faktiskt socialdemokraterna har och har haft sedan partiet bildades. Men ideologi och en genomtänkt strategi har väl aldrig varit något för något av de borgerliga partierna om man inte menar att ta från de som inte har och ge åt de som redan har...

A nonym sa...

jonas: Kunde verkligen inte låta bli att skratta när du skriver saker som "genomtänkt politik" och "socialdemokraterna"

Om det är några som inte har en politik så är det sossarna, om nu inte maktkåthet kan tolkas som en politik, dock vad de skall ha makten till förutom att ha makten saknar de helt insikt om.

Glöm sedan inte att sossarna inte har egen majoritet och därför måste samregera med något annat parti som inte vill samregera med dem, s+v+mp har en sådan masochistisk läggning.

Jonas Wiberg sa...

Alliansen spricker inte, det är nog bara en önskedröm från din sida Jonas, de visar upp en väldigt tydlig enad front och du borde oroa dig mer över om S kan uppvisa samma enade regeringsalternativ inför 2010 tillsammans med mp eller v eller bägge, det om något kommer att vara svårt. Alliansen har lyckats över förmåga även om det finns områden där de inte är 100% överens.

Vad gäller att ha genomtänkt politik var det just det som alliansen vann på, och även varför S förlorade, allt enligt S egen granskning och även något som LO håller med om.

S under Sahlin verkar vilse, de vet att exempelvis utbildningspolitiken inte fungerar, integrationspolitiken har havererat och den ekonomiska politiken i det närmaste är en blunder, trots dessa valanalyser att S är svagt och behöver en definierande politik så är försökem krampaktiga. Allt Sahlin mäktat med är motvallspolitik, återinför skatter och höj a-kassan trots att hon vet att det inte är det bästa, men bara det är mot alliansen är det bra...

Din uppfattning om alliansens politik är också felaktig men det beror på att du och de flesta socialister baserar er politik på avundsjuka och har en okunskap om merkomplicerade samband inom ekonomi än "han har, jag vill ha men jag orkar fan inte jobba mig dit".