torsdag 14 juni 2007

Socialistiskt nyspråk

På TV4 nyheterna pratades det nyligen om inbördeskriget på Gazaremsan, ankarpersonen benämnde detta inbördeskrig mellan Hamas och Fatah som "internpolitisk konflikt", vad fasen är det för socialistiskt nyspråk??? Det är ett inbördeskrig, de debatterar knappast i parlamentet om hur framtiden ska se ut, inte ens polsk riksdag, det är regelrätta strider.

Den intervjuade FN chefen på Gaza stod upp i äkta socialistiskt manér och beskyllde naturligtvis Israel för detta inbördeskrig (är palestinier någonsin ansvariga för sitt uppträdande?).

"Om man sätter två bröder i en bur utan mat och vatten kommer de att börja slåss med varandra"

Fullständigt nonsens, mannen har uppenbarligen inte läst psykologi eller förstått hur verkligheten ser ut på Gazaremsan, 70% tycker att det blivit osäkrare med Hamas som styrande, en majoritet vill att Israel kommer tillbaka som ockupant!
Kanske dags att inse att dessa strider handlar om vem som ska ha makten och tillgång till de enorma summor som väst varje år skänker bort.

Avveckla palestina nu!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Dom är mer som pirayor som blivit isolerade i en vattenpöl under torrperioden och attackerar varandra när dom inte har nåt annat att angripa (dvs israeler).

Anonym sa...

Det är inga knäppa Socialistiska påfund. Detta våld - är som nästan all annan våld- skapat av de radikala Islamisternas terror. Mer Moskeer till Sverige? Islam är ju fredens religion:
http://www.thereligionofpeace.com/

Vasserman sa...

Det är otroligt vilken låg profil håller svenska medier. I telegrammet nämner men i förbigående att alla ambulanser är utslagna. Människor avrättas mitt på gatan. Man skjuter folk utifrån klantillhörighet oavsätt om de är civila eller kombattanter. Människor avrättas genom att kastas ner från höghus.

Tänk för en stund om vad skulle hända om israel gjorde en promille av det Hamas gör just nu. Medan varje israelisk övertramp beskrivs med mikroskopisk noggrannhet för att väcka hat och avsky, är svenska medier mycket sparsamma med detaljer är palestinska terrorister har ihjäl varandra.

Anonym sa...

Abbas behövs inte längre som en docka/etikett för väst. Biståndet återupptas utöver de ökade summorna som redan erhållits återupptas.

Hamanya använder den vanliga ursäkten att man inte har någon kontroll.

I arabvärlden är FNs regler om mänskliga rättigheter underordnade Sharia.

Demokrati betyder inte bara majoritetens dominans utan tillgodo seende av minoriteternas rätt.

Anonym sa...

Vem i Sverige bryr sig egentligen om araber? Det roliga ar ju att peka fingret at Israelerna. Se: Offret blev bodel! Dessutom sa ar det inte farligt att kritisera Israeler/judar. Sager man dock fel sak till en muslim, ja, da ar det bara en tidsfraga innan dem branner ens ambassad eller smaller en bilbomb.

Anonym sa...

Den stora blockad mot Palestinier som USA , Israel o Europa organiserade med syfte att skapa kaos, hunger som skulle hjälpa att falla Hamas regeringen , det är de som bär den storsta skulden för det som händer nu i Gaza ,Cisjordania , det är sådana länder som skapade de ekonomiska , sociala och politiska förutsättningar för imbördes krig i Gaza , Cisjordania .

Om man hade inte infört en blockad mot Palestinier med syfte att skapa politisk och ekonomisk kaos och i stället hade hjälpt de med pengar , då hade blivit helt annorlunda men nu den ekonomisk, politisk och social kaos som härskar i Palestina kan utveckla sig till någonting liknande som i Irak .

Den social , politisk och ekonomisk kaos som USA,Israel , Europa skapade i Palestina kommer att bli en stor hjälpt till Internacional Terrorismen , kommer att bli en gåva fråm himmel , sådana länder har inte lär sig läxan från Irak .

Nu den Internationel Terrorismen kommer att ligga mycket nära Israel , utan tvivel Bin Laden , och Al-Kaida tackar för mycket att Israel,USA , Europa för den stora hjälpt som de har fått.

Nu är det bara en fråga om tid när en stor attack mot Israel kommer att hända , Al-Kaida kommer att utnyttja den här tiilfälle som de har fått

Anonym sa...

Trevlig blogg det här, eh?

"klassisk oberoende liberal"...

Med en fascistisk sverigedemokratisk hejaklack i kommentarsfälten då eller...

Anonym sa...

Ingen stat har fått så mycket bistånd som palestinierna. Blockaden har inte minskat de pengar som flödat in, tvärtom. De har använts till vapen i stället för samhällsstruktur. Hamas önskar en revolutionär stat och vägen dit går via kaos. Jämför den Maos kulturell revolutionen. Hamas mål är inte en progressiv, modern stat.

Anonym sa...

I den fascistiska islamen finner man verklig intolerans mot oliktänkande.
För att fråga efter något tecken på ansvar hos palestinierna behöver man långt i från vara anhängare av sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Hamas, Son of Israel
The Israelis birthed and nurtured their Islamist nemesis


Israel and Hamas may currently be locked in deadly combat, but, according to several current and former U.S. intelligence officials, beginning in the late 1970s, Tel Aviv gave direct and indirect financial aid to Hamas over a period of years. Israel 'aided Hamas directly – the Israelis wanted to use it as a counterbalance to the PLO (Palestinian Liberation Organization),' said Tony Cordesman, Middle East analyst for the Center for Strategic [and International] Studies. Israel's support for Hamas 'was a direct attempt to divide and dilute support for a strong, secular PLO by using a competing religious alternative,' said a former senior CIA official."

Om du vill försätta läsa texten , lämnar jag länken


http://antiwar.printthis.clickability.com/pt/cpt?action=cpt&title=Hamas%2C+Son+of+Israel-+by+Justin+Raimondo&expire=&urlID=17005395&fb=Y&url=http%3A%2F%2Fwww.antiwar.com%2Fjustin%2F%3Farticleid%3D8449&partnerID=16

Jonas Wiberg sa...

Anonym, angående min hejaklack...
Som liberal är jag för yttrandefrihet oavsett hur dum den är, ditt inlägg står kvar och du är välkommen att debattera mot dessa fascister om du vill men socialisters ryggmärgsreflex är att säga urk och förbjuda.

Jano, striderna på Gaza handlar inte om blockaden, det handlar om vem som ska ha makten i PA.

Anonym sa...

Ja , dom fascistiska nazisterna till Sverigedemokrater som stöder judarna och palestiner som är emot Hamas.
Vi måste likt AFA möta deras åsikter med våld..

Socialistiskt nyspråk har ingen "bortre" gräns.

Anonym sa...

Det finns ingen gräns när det gäller hat mot judar och Israel.När palestinier slaktar varandra då är det också judarnas/Israels fel! Som någon skrev tidigare: vem bryr sig om araberne...de används bara som argument för visa hatet mot judar.

Winston Smith sa...

Död åt islamismen! Leve Staten Israel!

Jakob Dlouhý
http://www.postmoderntimesgroup.com