torsdag 14 juni 2007

Marcos författarskap

Så har då subcommandante Marcos slutligen kommit ur garderoben som kapitalist, jag gillar världen idag när socialister faktiskt kastar sin förklädnad och visar att det ligger i människans natur att tjäna pengar.

Nu har ju även Socialdemokraterna privatiserats så vi kanske äntligen ser slutet på socialismen som förtryckarideologi i världen. När Castro dör och Nordkorea slutligen faller då kommer socialisterna att vara förvirrade ett tag, visserligen har många gått över till miljöpolitiken och socialiserat denna.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tobias Struck sa...

Tack för ännu ett bra inlägg - och grattis till din framgång som bloggare!

Anonym sa...

varför skulle han vara kapitalist för att han skrivit en bok? kapitalism innebär att man får frukten av andras arbete därför att man har ett papper där det står att man har äganderätten varefter statsmakten(polisen) straffar dom som motsätter sig den äganderätten. Plus så finns det olika former av kapitalism, ex entrepenörer samt aktieinnehav. Jag förstår inte riktigt varför han skulle kommit ut ur garderoben bara därför att han skrivit en bok?

Jonas Wiberg sa...

Suck Johannson

Det är inte bara kapitalism som du inte förstår, kapitalism är ett ekonomiskt system och garanterar privat ägande och utnyttjande av egna produktionsmedel.

En av definitionerna på kapitalism är att du arbetar för en vinst med motiven att få en vinst, menar du att Marco skrev boken i hopp om att inte få in några pengar? Det tror inte jag. Det kan vaar bra att läsa på innan ett tvärsäkert uttalande görs, det blir så pinsamt annars men av döma av ditt uttalande "kapitalism innebär att man får frukten av andras arbete" så ser jag att din "kunskap" är inhämtad från marxistiska pamfletter som saknar all kontakt med verkligheten.