torsdag 14 juni 2007

Det finns inga idealister


Svenska riksdagen ska rösta om staten ska ha rätt att avlyssna den egna befolkningen, alla som tror på den personliga integriteten borde naturligtvis rösta nej till denna lag. Det absolut märkligaste i denna historia är att i stort sett samtliga politiker har kritiserat den amerikanska Patriot Act som även i USA kritiseras som ett okonstitutionellt tillägg, ACLU kritiserar lagen vid varje tillfälle de får och kräver förändring.

Det oroande i just detta det svenska Patriot Act är att politiker som utökar statens makt alltid missbrukar denna makt, den tro som finns i sverige på politikers ärlighet borde noga läsa detta avslöjande från EFF, makt kommer att missbrukas, det är det enda som vi kan vara säkra på, vi ska vara oerhört restriktiva till att ge politiker makt, detta gäller allt från elektronisk övervakning till DNA register.

Vi ser även hur normalt vettiga politiker helt böjer sig inför partipiskan att rösta för detta beslut trots att det går mot många politiska partiers partiprogram och uttalade stöd för den personliga integriteten. Fredrik Federley kritiseras hårt av sina väljare för sitt beslut tidigare i veckan att rösta för detta beslut, han har nu ändrat sig till att avstå. Det är inte tillräckligt, som den liberal med tro på individens rätt ska Federley rösta nej, han säger att han avstår från nej alternativet eftersom oppositionens alternativ inte är bättre, det handlar inte om det, du ska rösta nej till dessa också.

Detta förslag kommer inte att öka tryggheten och den påvisar helt klart att det svenska politiska systemet måste reformeras, vi måste få möjligheten att straffa politiker som röstar mot väljarnas övertygelse, vi måste införa personval. Om vi hade personval skulle den demokratiska principerna att bli tydliga för de individuella politikerna, om de har ett ansvar kommer de att vara lojala med väljarna, inte partiet.

Jag är så ledsen idag och det borde alla vara som tror på den personliga integriteten och anser att den svenska politiska modellen är bra, det har visat sig tydligt idag att för politiker är makten viktigare än ideologin. Vårt partibaserade system gör också att det är lätt för partier att genomföra beslut som dessa utan några som helst konsekvenser, om politikers jobb var beroende på väljarna och inte på partiet skulle vår demokrati må så mycket bättre.

Idag är jag besviken! Vi behöver en Ron Paul i Sverige, nu ställer jag upp för Liberala partiet

Inga kommentarer: