onsdag 20 juni 2007

Intolerans och dubbelmoral


Nu kommer Iran och får följe av Pakistan i kritiken mot Drottning Elisabeths adling av Salman Rushdie. Provokativt och okänsligt är ord som de bägge ländernas officiella representanter använder, tja vad sägs om deras egna fatwor mot sagda individ?

Är det inte okänsligt och provokativt av dessa nationer att stödja en dödsdom över en författare för vad han har skrivit? Dessa länder måste vi aktivt motarbeta. Jag hoppas att Sverige nu med den nya regeringen inser yttrandefrihetens värde och en demokratisk stats individuella rättigheter. Jag hoppas att vi inte får en ny Freivalds som stänger ner websiter som är för yttrandefrihet, även om det faktiskt är trist att det är "extremister" som står för den.

Det som är extra allvarligt i hela denna fars är naturligtvis att de bägge ländernas religiösa(!) ministrar säger att självmordsattacker nu är rättfärdigade!!!

Detta är inget annat än en ren krigsförklaring, det är ett öppet hot mot en självständig demokrati, naturligtvis ska EU reagera över detta, dra in samtligt stöd till Pakistan och tvinga Musharraf att ändra sin inställning i frågan. Det får inte gå till på det här sättet.

Det trista är att det är bara Musharraf som står som bålverk framför en radikal islamistisk stat med kärnvapen. Det skrämmer mig varje natt, radikala islamister är opålitliga, expansionistiska irrationella element, det kan gå hur illa som helst om de får tag i dessa vapen.

Jag hoppas att Carl Bildt tar tag i detta och fördömer dessa uttalanden, kom ihåg att tystnad är medgivande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Saken är den att varken pakistan eller iran gör något fel eller inkorrekt - enligt islam.
Denna attityd och agerande ligger helt i linje med vad koranen förkunnar om dem som kränker islam.

Och som du är inne på. Vilken mardrömsscenario som skulle spelas upp för våra skräckfyllda ögon om islamisterna fingrade på kärvapnen kan man bara ha mardrömmar om.

Den dagen - för den kommer - då det blir ett maktövertagande av dom pakistanska islamisterna måste vi "mota olle i grind" och bomba landet sönder och samman eller själva få leva med samma hot resten av våra liv - om vi inte konverterar.

En allians mellan iran och pakistan - som nu verkar komma i dager - är väl ingenting som någon önskar heller.