söndag 17 juni 2007

Smäller det nu?

Israel tågar (nästan) in i Gaza efter att Hamas lyckats med att slå ut Al-Fatahs säkerhetsstyrkor. Jag har fullförståelse för att Israel går in i området med det uttryckliga målet att slå tillbaka Hamas, jag väntar bara på att Al-Fatahs Al-Aqsa martyrernas brigad snart ska gå samma öde till mötes.

Många inom vänstern kommer nu att skrika i högan sky på Israel och att de använder maffiametoder men sanningen är den att Israel är tvingade att göra detta. Hamas har kontinuerligt skjutit Qassam-raketer mot Israeliska städer och även hotat palestinier som försöker stoppa detta med döden. Om Hamas får ett fotfäste på Gaza så kommer de att införa Sharia samt fördubbla ansträngningarna att spränga kvinnor och barn i luften, Israel är tvingade på grund av detta att gå in även om jag trodde att de skulle vänta ett tag för att riktigt låta Hamas stekas i sin egen skit.

Det är även många som höjer sina röster och säger att Hamas är demomkratiskt vald, jo visst är de det men att en organisation är demokratiskt vald är inte en garanti för att den är demokratisk, fråga bara tyskarna. Hamas valde att använda våld när de ansåg att Al-Fatah inte var tillräckligt tillmötesgående i maktövergången och har därmed förlorat samtliga rättigheter anser jag och även andra.

Vi kan och bör ställa oss frågan vad alternativen är till det som idag händer, President Abbas har upplöst parlamentet efter att det parti som innehar ministermakten gjort ett väpnat uppror och med våld tagit makten i ett av de två palestinska områdena. Vi ska även komma ihåg att denna organisation även beskjuter grannländer med raketer, är detta ett demokratiskt partis handlingar? Naturligtvis inte!

Vi ska även komma ihåg att svenska folket enbart matas med vad som bara bäst kan beskrivas som rena lögner av TT (Terroristernas Telegrambyrå), faktafel, döljande av nyheter och ren desinformation kommer ständigt från denna "nyhetsbyrå". Exempelvis är TTs utsände till mellanöstern inte på något sätt objektiv, Stefan Hjertén har öppet sagt att han är palestinsk aktivist, ska vi tro på de rapporter som han skickar tillbaka, sannolikheten att dessa rapporter är propaganda och inte nyheter är väldigt stor.

Även i Israel börjar det bubbla med före detta premiärminister Netanyahu som kräver mer insats av Israel, kanske bara början detta, men han har en poäng, frågan är bara hur det ska lösas eftersom en ständig ockupation av Israel för att garantera säkerhet för Israeler och palestinier inte är ösnkvärt för någon inblandad.

En ny regering har svurits in i Palestina, som Hamas säger nej till, och hela samfundet inklusive Israel borde stödja denna nya regering, Israel kan ställa sin krigsmakt till förfogande för att rensa ut de kuppmakare som olagligt tagit makten i Gaza, vi borde alla stödja Israel i det som de idag gör.

Ibland ska det erkännas att det känns som att Israel borde bygga ett vattenverk och ett elverk med tillräcklig kapacitet i Gaza, stänga gränsen avbryta all införsel av el och vatten och konsekvent besvara varje Qassam raket med obegränsad artilleribeskjutning, kom ihåg att om Hamas är demokratiskt valda och Hamas anfaller Israel med raketer så är det inte längre en terroristorganisation som anfaller, det är "landet" Palestina, Israel har nu enligt folkrätten rätt att gå in och slå ut staten Palestinas militära kapacitet.

Uppdatering: Anna Veeder som bor i Israel skriver intressant från en sida som TT inte kan/klarar av att rapportera från, titta in på hennes blogg, fråga henne hur det är att bo där under de förhållandena.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Totalt otroligt att en sk upplyst människa överhuvudtaget kan skriva att vi ska stödja Israel i vad de gör idag. När de slutar vara en ockupationsmakt och i första hand försöka! hitta en lösning med sina grannar så kanske, men när man tar till vapen i första hand som en hämnd för alla hemskheter som drabbat det judiska folket genom tiderna, så är de likvärdig med Saddam Hussein, de röda khmererna och så vidare. Att sedan oförsyn jämföra nazisterna med Hamas (det gör du klart och tydligt) så är du ute på väldigt tunn is.Isåfall kan jag skriva att det Israelerna håller på med är etnisk rensning?
Palestinerna har aldrig hävdat att de är några übermenchen, de har inte haft för avsikt att skaffa sig mer territorie än de har rätt till och hade inte blivit undaskuffade från sitt!!! land av FN så hade de knappast rört ett finger mot en judisk stat. Läs på, gör om, gör rätt.

simulev sa...

"Att sedan oförsyn jämföra nazisterna med Hamas (det gör du klart och tydligt) så är du ute på väldigt tunn is."

Thin ice, for clueless Jewhaters.

Hellström sa...

anonym: Ungefär som Iran inte alls vill utplåna Israel trots att de inte förlorat något territorie till Israel? :)

Jonas Wiberg sa...

Anonym.
1. Situationen i Mellanöstern är helt och hållet arabstaternas fel, Israel har ingen skuld i att situationen blivit så som den blivit. Om arabstaterna med Palestina hade accepterat uppdelningen i MÖ hade situationen inte varit som den är men sanningen är att arabstaterna anföll Israel samma dag som staten utropades. Sedan dess har arabstaterna anfallit sex gånger och Israel har framgångsrikt försvarat sig, de har inte tagit områden i erövringskrig utan i försvarskrig, inte en enda gång har Israel varit aggressorn i en större konflikt i MÖ, inte ens Libanonkriget nu senast.

2. Jag jämför inte Hamas med nationalsocialister, skillnaderna är många med den enda gemensamma nämnaren att nationalsocialisterna nog gärna också velat "utrota" Israel. Vad jag gjorde var att påvisa vänsterns märkliga resonemang när de prompt påstår att vi ska respektera Hamas för att de är demokratiskt valda, jag säger enbart att ett parti som är demokratiskt valt inte nödvändigtvis är demokratiskt, håller du inte med i detta, tänk nu på dina socialistiska bröder nationalsocialisterna.

3. Israel genomför inte detta som hämnd för Hitlertysklands judeutrotning utan det handlar om överlevnad för den Israeliska staten. Vad anser du att de ska göra? Hur många Qassamraketer ska de tillåta över sina städer?
Låt oss säga att du bor i Göteborg och det varje dygn regnar in 70 Qassamraketer, spårvagnen sprängs i luften, självmordsbomb briserar vid feskekyrkan, en kyrka sprängs i luften. När detta pågått i fem dagar och Sverige inte lyft ett finger, hade du som Göteborgare accepterat detta därför att Sverige ockuperat Norge på 1900-talet eller skulle du vilja ha ett stopp på detta om du visste att den militära kapaciteten fanns?

Ditt sista påstående angående att palestinier aldrig velat ha mer område är historiskt felaktig, en av de större anledningarna till att ett krig utbröt när Israel deklarerade sin självständighet var just att Palestina ville ha hela området, inte bara den del som FN (Storbritannien) tilldelat

Anonym sa...

Jonas Wiberg, du har fel.

Situationen i Mellanöstern beror främst på FN och Britterna som gick bakom ryggen på araberna. Enligt en överenskommelse under första världskriget så fick araberna Palestina mot att de hjälpte till att besegra turkarna.

FN borde dessutom ha lyssnat på länderna i regionen. Inget land ville ha judarna där. Vill du att vi ska tvångsförflytta alla råkommunister in i det område där du bor? Tänkte väl det...

Dessutom agerade britterna för svagt mot judarna som illegalt invaderade landet. Man får inte heller glömma att det var judarna som först terroriserade britterna och araberna.

Sedan så ligger det religös fanatism bakom återbildandet av Israel. Det är knappast något bra.

Och ska man göra en statistikjämförelse i antal döda/skadade så leder Israel stort enligt den israeliska människorättsorganisationen B'Tselem. Jag vet att självmordbombarna riktar in sig på civila och det är inte bra. Men du måste också inse att IDF medvetet dödar civila och det mycket effektivare. Palestinerna har ingen regelrätt armé, därför är terroristaktioner och gerillataktik det enda som fungerar. Statsterrorism är dock något mycket värre och det är den största boven genom historien. Tittar man på R.J Rummels statistik så är stater betydligt farligare än terrorister.

Btw så tycker jag du ska ange ditt riktiga personnummer här på blogger.com, det du har skrivit in nu är ju inte ditt riktiga. Men jag kan förstå att du vill vara anonym med tanke på vilket hat det finns mot sådana som dig...

Jonas Wiberg sa...

1. Balfour-deklarationen ger stöd till en judisk stat, att britterna gett sitt stöd till en total arabisk stat finns inte deklarerat någonstans, McMahon korrespondensen säger att arabiska nationer ska skapas i "större delen av mellanöstern", inte hela.

2. Varför skulle Britterna agera mot judar som invandrade? Det fanns inget förbud för visst folkslag att invandra i protektoratet, det låter rasistiskt det du säger.

3. Om du påstår att det inte ligger religiös fanatism bakom samtliga arabiska länder är det nog dags att du sätter dig ner och tar en funderare. Ska vi upplösa Saudiarabien, Jordanien, Libanon och Syrien?

4. Efter att ha blivit anfallna sex gånger samt ett pågående lågnivåkrig så kan jag knappast beskylla Israelerna för dumhet, varför ska de bli lidande för att araberna ständigt anfaller med människorvågor som kineserna i Koreakriget? Israel är materiellt överlägsna, klart att fler araber dör, de är flera med undermåligt materiel, tänk även på att självmordsbombare räknas in i den statistiken. Jag ser inte att denna statistik är värd papperet den är skriven på, la Hamas, Fatah, Al-Aqsa ner vapnen i Gaza imorgon slulle fred härska. En demokratisk stat vill/kan inte ha ständigt krig. Att det fortsätter beror på arabisk aggression.

5. Förnekar du att det var arabisk aggression som lett till dagens instabila förhållande? Detta parat med Arabstaternas ovilja att ens ge asyl till palestinier är skit, deras respekt för mänskliga rättigheter är löjliga men ständigt försvaras dessa regimer och organisationer. Fråga dig själv vad du skulle göra om du bodde i Israel.

Om en person som du inte ens vågar stå för ditt eget namn i kommentarer kan du dra något gammalt över dig med personnummer, vad ska du med det till?