tisdag 12 juni 2007

NATO hägrar

Brännpunkt på Svd aktualiserar ett problem som vi har idag inom det Svenska försvaret. Det är faktiskt lustigt i sig att det är vänsterns minimalistperspektiv på försvaret som gjort att Sverige nu mer eller mindre hamnar i knät på NATO, den organisation som vänstern förtvivlat försökt att undgå. Jag ser ingen annan lösning på försvarsröran än att vi går med i NATO.

Att stå alliansfritt fungerar inte utan Sverige måste organisera sig i något slags försvar för befolkningen i händelse av ofred som det heter numer. En stats uppgift är att skydda sin befolkning och jag anser att den svenska staten idag misslyckas med denna uppgift. För att säkerställa detta bör vi gå med i NATO.

NATO är våra grannar, det är länder som vi i stort delar ideologi med och det är fria länder i samverkan. Om vi nu kan gå med i ett NATO som hänger sig till en icke-interventionistisk politik anser jag att det är det absolut bästa alternativet för oss.

Reinfeldt, jag uppmanar dig att ta ansvar för Sveriges framtid och ansök om medlemskap i NATO nu.

För övrigt tycker jag att det är lite lustigt att försvarets utvecklingschef heter Michael Moore...

3 kommentarer:

scuba sa...

Hur ser du på att Sverige kommer att bli mera hotat efter att ingå i NATO då vi stödjer alla anfall av dem?

Och utöver det så blir det USA (som idag är ledaren) som dikterar vilka Sverige ska invadera oavsett om vi skickar styrkor eller inte.

Det är svårt att se en rak linje, jag anser inte att NATO ger oss mer skydd utanför än inne då EU och väst inte kommer tillåta en invasion av Sverige.

Anonym sa...

NATO har ingen uppgift efter Sovjets fall. Så länge USA ingår i NATO så är svenskt medlemskap uteslutet. NATO bör upplösas och den europeiska delen bör bli kärnan i ett EU-försvar. I detta försvar skall vi självklart vara med. Svenska politiker är så bakom flötet att de inte förstår skillnaden mellan den lämpliga alliansfriheten under kalla kriget och den situation vi har idag. USA är ingen säkerhetsfaktor utan motsatsen. Det som nu håller på att hända, USA provocerar Ryssland till ett nytt kallt krig, har jag förutsagt i minst två år. EU är helt ansvariga, de ny länderna har inget alternativ till NATO.Precis som Sverige så kan/vill inte mesryggarna i EU ta ansvar för sin egen säkerhet. Nu utnyttjar USA de nya länderna för att krypa inpå Rysslands gränser. Med åtföljande kris och hot mot Europa. Det finns en gemenskap mellan EUs och USAs politiker: De är ointelligenta tjockskallar.

Jonas Wiberg sa...

Scuba: Sverige kommer inte att bli mer hotad vid ett inträde i NATO, för övrigt ser jag inget fel i att bli hotat av terrorister eftersom detta innebär att vi säger till dem att vad de gör är fel och vi inte tolererar det. Att vara tyst och stilla är att ge indirekt medgivande till vad de gör.

Men du kan gärna visa mig hur exempelvis Islands hotbild är större än Sveriges på grund av deras NATO medlemskap.

EU är inte en försvarsallians, NATO skulle inte röra ett finger om Sverige skulle bli invaderade och jag tycker att det är oförskämt, nesligt och fegt att lita till en försvarsorganisation för att de ska försvara landet i krig när vi inte vill vara med i fred. Din inställning är märklig och i mina ögon feg.

berry: NATO har uppgifter idag, exempelvis i restjugoslavien när FN var paralyserat gick NATO in för att rädda Bosniakerna och sätta stopp för den etniska rensningen i både Bosnien och Kosovo. NATO har äbven andra uppdrag i exempelvis Afghanistan osv. Det finns en stor relevans för NATO i dagens värld särskilt sedan FN blivit helt inkapaciterat och Sverige vill satsa mer på utlandsuppdrag.

USA är en säkerhetsfaktor för Europa, ett Ryssland som för varje dag blir mindre demokratiskt och mer demagogiskt med utspel mot exempelvis Baltstaterna, USA är det enda skydd som de forna Sovjetstaterna har, tänk även på Taiwan. Jag säger inte nu att hela utriekspolitiken som USA ägnar sig åt är rätt men att som du hävda att USA är ett större hot mot säkerheten än Ryssland för sveriges räkning är pinsamt, ointelligent och visar på dålig verklighetsuppfattning.