onsdag 13 juni 2007

Abortpiller i maten

Visst kan vi diskutera den makt som kvinnor har över männen i debatten om barnen men vad som saknas i det fall som svd refererar till är ett par saker.

Hade kvinnan slutat med p-piller eller var det upp till mannen att hantera skyddet? Om nu kvinnan "lurat" mannen medvetet anför jag att detta är en förmildrande omständighet i detta fall.

Men en sanning som alla män bör ta till sig är att om du anser att du är man nog att stoppa in den så ska du även vara man nog att ta hand om det som kommer ut.

7 kommentarer:

Öyvind Vågen sa...

Nonsens. Naturligtvis skall en inte luras, men det gör ju inte mannens handlingar mot kvinnan eller det ofödda barnet mer försvarbara.

Anonym sa...

Ingen skall ju luras - men världen och människor är ju inte perfekta. Tänk om det var kvinnan som blev lurade - kanske sade mannen att han var impotent - skulle det vara ok att hon då tar handlingar mot det ofödda barnet och äter abortpiller?

Det behövs två - en mamma och en pappa - för att ett barn skulle bli. Problemet i vår samhället är att bara en part har nästan alla makt i saken.

Kvinnor har - och de skall ha - rätten att göra abort. Kanske skulle lagen också tillåta män möjligheten att - inom ett par veckor från tillkännagivandet - göra en laglig "abort" så att han kommer inte att vara lagligt ansvarig för barnet. Skulle feminister - eller våra älskade Jämo - understödja jämställdheten i detta område?

Anonym sa...

Kvinnan har och ska ha oinskränkt rätt att avgöra barnets öde. Att kalla det för ett samhällsproblem...

Anonym sa...

Som inte helt ovanligt i pressen...
Ej kompletta fakta. Hur gick det sen? Blev det ett barn, eller?

Anonym sa...

Har många bekanta vars liv har blivit ett elände för att den man tror man kan lita på "råkar" bli med barn.

Det är ett dj-ä övergrepp och skulle jag själv utsättas skulla jag inte tveka rent moraliskt att göra samma sak - lägga abortpiller i hennes mat. Jag känner djupt förakt för dessa kvinnors egoistiska spel.

Det behövs verkligen P-piller för män. Kan ätas i smyg tills den dag man vill ha barn eller litar på sin parner så mycket så man "turas" om att skydda sig.

Anonym sa...

Hehe... ja kanske lurades han om att han var impotent och satte på henne i smyg =)

Jonas Wiberg sa...

Anonym1 (Skriv namn för sjutton, ni kan ju använda synonymer).
Du säger "Skulle det vara ok att hon då tar handlingar mot det ofödda barnet och äter abortpiller"
Det händer ju varje dag så svaret blir tveklöst ja. Min fråga är, varför ska enbart kvinnan kunna bestämma om abort? Visst det är henned kropp men de är två spm behövs, annars tycker jag att du hade en poäng med "juridisk abort" du kan som man säga att du inte tar ansvar och behöver juridiskt inte heller göra det inom en viss tid då.

Men i slutändan är det ändå så att det är ditt barn och även om du idag är sur så kommer du att vara pappa imorgon.