lördag 21 april 2007

Vi förlorade - Förbjud!


I dagens DN uttalar sig Ilmar Reepalu, de snart före detta Göteborgska kommunalrådet, om debatten mellan Mona Sahlin och Sverigedemokraterna. Ilmar är upprörd över att Sverige är en demokrati verkar det som, han vill att den minoritet som är ca 3% idag och har stadigt växt över åren ska ignoreras och stoppas undan då deras åsikter enligt Ilmar är fel.

Nu är det så Ilmar att i en demokrati ska all få komma till tals oavsett vad du personligen anser om deras åsikter, det är det som är demokrati och yttrandefrihet. Jag anser att kommunism är en våldsideologi som är ansvarigt för miljoner döda människor och förstörda miljöer men jag anser att de har en rätt att debattera öppet i vårat samhälle, vi kan inte vara selektiva i vad som ska få debatteras eftersom detta egentligen är en lag om vad vi får tycka, passar det in i en modern demokrati? Det är lätt att stå upp och säga att dessa friheter är fina och en del av det svenska arvet men tydligen en helt annan att faktiskt försvara dem. I detta fall rör det sig mer om att Mona Sahlin avslöjades som en mycket svag debattör, kanske att det är detta som Ilmar är mest upprörd över.

Att Ilmar även ville att Ekdahl, som redan var uppenbart partisk i debatten skulle vara mer partisk är faktiskt bara patetiskt.

- Ska man ha en debatt med en populist krävs en väldigt väl påläst programledare, som med auktoritet kan se till att debattörerna avhandlar intressanta sakfrågor som barnomsorg, skolpolitik och så vidare - utan att någon av dem i varenda fråga svarar med populistiska slagord.

Detta uttalande är i princip intressant eftersom Ilmar här säger att en debattledare, en moderator, inte ska vara objektiv i en debatt utan istället hjälpa och stödja en sida i debatten. Tänkte Ilmar innan han sade detta? Jag tvekar till detta, en moderator i en debatt måste vara objektiv, det går inte att ge en sida en fördel i en öppen debatt. Ekdahl var redan subjektiv, detta påtalade jag i inlägg igår och att detta inte var bra för debatten anser jag, vad skulle nästa steg bli? Ska vi ha debatter mellan borgerliga och socialister i olika program med partiska debattledare? Fullständigt nonsens och ett ytterligt demokratiförakt, kan det vara den gamla socialisten som dyker upp?

De flesta socialdemokraterna är negativa till den debatten som fördes i torsdags men det intressanta är att de inte varit öppet negativa förrän efter debatten, nu i eftertankens kranka blekhet så anses det att det inte var bra att ha en debatt med sverigedemokraterna eftersom den mediatränade Mona faktiskt visade sig vara en alltför svag debattmotståndare för den Blekingska Åkesson.

Vad än socialdemokraterna nu anser så var det en seger för demokratin och yttrandefriheten i torsdags, många organisationer i sverige har fått oerhört mycket större exponering i media när de faktiskt har haft ett mindre väljarstöd, exempelvis piratpartiet och F!. Det är fega socialdemokrater som nu uttalar sig, berusade av makt vill de inskränka våra medborgerliga fri och rättigheter baserat på att 3% har fel åsikt, tvi vale. Ilmar borde gå hem och skämmas som den antidemokrat han är.

Sverigedemokraterna ska naturligtvis få debattera på samma villkor som andra politiska partier, vi pratar här om ett parti som antagligen kommer att vara lika stort som ett av regeringspartierna i nästa opinionsundersökning, som Hakelius sa, det vore tjänstefel av en journalist att inte ta upp detta ämne. Att gömma och förbjuda saker är den patentlösning som socialister tar till när det gäller "fel" åsikter eller obekväma åsikter, ett förbud löser inget problem, om det gjorde det så skulle naturligtvis inga stölder begås och inga mord utföras, nu är det inte så. En åsikt som förbjuds eller förtrycks ges en falsk legitimitet och växer under jorden, vill S att dessa främlingsfientliga åsikter inte ska ges en bred bas i samhället så måste de vara beredda att debattera, de måste även vara beredda att förlora en del slag för att kunna vinna kriget.

Jag är besviken på S som nu visar sitt sanna ansikte, ett hegemonistiskt parti som vill förbjuda och vinkla samhällsinformation, begränsa yttrandefriheter, åsiktsfriheter och kontrollera media med partiska journalister, jag vädjar till alla socialdemokrater att faktiskt vara självkritiska över hur de har misslyckats politiskt men det är inte en lösning att förbjuda eller ignorera.

1 kommentar:

Rick Falkvinge (pp) sa...

Hej!

Intressanta reflektioner (och som småpartiledare kan jag intyga att riksdagspartierna håller varandra om ryggen), men det stämmer inte i sak att pp fick mer media än sd.

Enligt Göteborgs Universitets eftervalsanalys så fick pp 0,1, sd 0,6 och fi 3,0 procent av mediautrymmet. Detta att jämföra med valresutatet på 0,63, 2,93 resp 0,68 procent.

/ Rick (pp)