måndag 23 april 2007

Demokratin blöder i Sverige


Sverigedemokraterna kan som sagt inte hitta en lokal för sitt årsmöte, till och med det liberala Danmark har sagt nej till att hålla årsmötet efter hot mot liv och egendom. Det märkliga med detta är att samtliga på vänsterkanten blir oerhört liberala när det gäller sverigedemokraterna. Hotellen har rätt att hyra ut till vem de vill är ett ofta hört argument, att det inte alls rör sig om näringsfrihet och moraliska beslut har inte heller Nalin Pekgul förstått då hon uttalar sig i TV om att "det känns skönt när samhället säger ifrån", i det här fallet stoppas SD med hot om våld, kanske att Nalin anser att våldet i Irak är ett bra exempel på samhällsdebatt?

Att SD inte kan genomföra sitt årsmöte är faktiskt en förlust för demokratin, i Svenska grundlagens regeringsform kan vi hitta följande paragraf:

2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

1 § Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad

1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,

2. informationsfrihet: frihet att inhämta och mottaga upplysningar samt att i övrigt taga del av andras yttranden,

3. mötesfrihet: frihet att anordna och bevista sammankomst för upplysning, meningsyttring eller annat liknande syfte eller för framförande av konstnärligt verk,

4. demonstrationsfrihet: frihet att anordna och deltaga i demonstration på allmän plats,

5. föreningsfrihet: frihet att sammansluta sig med andra för allmänna eller enskilda syften,

6. religionsfrihet: frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion.

De intressanta paragraferna är framförallt mötesfriheten och föreningsfriheten, att SD hindras att hålla sitt årsmöte är ett bevis på att riksdagen bryter mot grundlagen, har inte riksdagen resurser att garantera säkerheten när ett demokratiskt parti ska hålla årsmöte är det en sådan förlust för demokratin att de folkvalda genast borde rösta bort sig själva.

Nu har en folkpartist, av alla människor, uppfattat att detta faktiskt är ett demokratiskt problem och uppmanar nu sina partikamrater i regeringen att finna en lokal så att ett demokratiskt valt parti kan genomföra sitt årsmöte, det ironiska i hela saken är att politikern som har ryggrad nog att stå upp för demokrati, föreningsfrihet och åsiktsfrihet heter Essam El-Naggar och kommer från Uddevalla, att just en icke etnisk svensk ställer sig upp för att försvara sverigedemokraternas demokratiska rättigheter är på något sätt poetisk rättvisa samtidigt som det klart och tydligt visar att den svenska uppfattningen om demokrati behöver personer utifrån sverige som just upplevt vad bristen på demokrati gör med ett samhälle.

Vi behöver fler människor som Essam El-Naggar i sverige, dels för att visa svenska etniska politiker vad demokrati är och att det behöver försvaras främst från de som tror att de försvarar den samt även för att garantera att rasistisk politik tas fram i ljuset så att vi alla kan se den och bemöta den med demokratiska medel.

Jag anser att Essam El-Naggar ska utses till Årets hjälte, en man som står upp för demokrati och vad det egentligen innebär, att tillåta åsikter du inte gillar i samhället. Tänk vilket ramaskri det hade blivit med efterföljande debatt om demokratikris om nazister lyckats stopp vänsterpartiets årsmöte med samma medel.

Dubbelmoralen firar ständiga triumfer i partihögkvarteren!

Inga kommentarer: