fredag 27 februari 2009

Terrorismen kommer till sverige

Vänsterextremister bränner ner butiker för att de säljer varor från "fel" land, har då terrorismen som metod till sist fått fäste i sverige? Kommer vi att få se en eskalering från vänsterextrema grupper?

Det är ju ingen hemlighet att vänsterextrema grupper anser att våld är en acceptabel handling i den politiska diskussionen. Till och med husguden Marx påbjuder en våldsam revolution och motiverar förtryck under vägen till fullständig kommunism. Det roliga i sammanhanget är ju även att kommunisterna själva säger att ingen vet hur länge förtrycket behöver finnas men det är nödvändigt eftersom kontrarevolutionärer skulle återinföra kapitalismen om de inte förtrycktes.

Det hela är ju faktiskt lite trist och jag hoppas verkligen att vår, till stora delar, inkompetenta polis klarar av att lösa detta hot som dessa grupper faktiskt är. AFA har ju hållits under armarna alltför länge av staten och inga krafttag har gjorts mot denna organisation trots de uppenbara våldstendenser som grupperingen underblåser, exempelvis McDonaldsbomben.

Det är viktigt att vi påbörjar informationsarbete redan i tidig ålder som klargör att våld och förstörelse av egendom inte är acceptabel. Å andra sidan så kan vi alltid se denna händelse som lite av dödsryckningarna för vänsterrörelsen och starten på den nya extremiströrelsen, Intifadan.

Inga kommentarer: