lördag 28 februari 2009

Nya partisekreteraren - ett självmål?

Nu är det då offentligt att femtehandsvalet Ibrahim Baylan får jobbet som partisekreterare inom socialdemokraterna. Han ersätter Marita Ulvskog som faktiskt agerade lite av en frisk fläkt, man visste helt enkelt inte vilken groda eller dumhet hon skulle kläcka ur sig, en källa till ständig förnöjelse.

Nu får vi mer en Sahlinare på den posten, tanken borde kanske ha varit att balansera upp Sahlins personlighet och attrahera de flesta falangerna i partiet men Mona har valt en karbonkopia på sig själv. Vi minns ju alla Baylans misslyckade försök att stoppa skolverkets rapport som visade att privata skolor gjorde den offentliga skolan bättre. Vad vi kanske inte minns lika bra är att Baylan, precis som Sahlin, är flitigt förekommande hos Kronofogden, vi vet även att Baylans historia som kårpamp inte heller är den bästa.

Envisa rykten säger att Ibrahim manipulerade ut dåvarande ordföranden genom att be henne bära upp en back öl för att sedan rapportera henne så hon blev utsparkad och Ibrahim tog över. Det kanske är den typ av broilerverksamhet som S vill ha idag, men är den representativ för de socialdemokratiska väljarna? Vi får väl se.

Jag undrar om det är skillnad på skandaler och skandaler föresten, med tanke på alliansens ministrar som var tvungna att gå på grund av obetald tv-licens. Det var inte ok, men att fuska i internval, gå på porrklubb, inte betala skulder och mygla med medlemslistor är tydligen helt OK för politiker... Ibland fascineras jag av den lojalitet som socialdemokraternas väljarbas visar, det spelar nog ingen som helst roll vad det partiets företrädare gör, det finns minst 30% som fortfarande kommer att rösta rött.

Inga kommentarer: