onsdag 25 februari 2009

Skatteparadisen äter äpplen

Skatteverkets jakt på personer i utlandet fortsätter, frågan är bara hur mycket denna jakt kostar, kanske att kostnaden för all administration, domstolar, overhead och resande är större än den summa pengar som faktiskt sätts in på kontona.

Det känns inte direkt som att detta borde vara högprioriterat, åtminstonde inte så länge ingen kostnadskontroll görs på svenska statens utgifter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå 596 MSEK räcker en stund. Nästa effekt är att risken att åka fast avhåller andra från att försöka. Ännu effektivare vore det om man publicerade namn, adress och bild på brottslingarna.

Jonas Wiberg sa...

Nu var det väl inte så att 596 inkommit till skateeverket utan det rörde sig om det belopp inklusive strafförelägganden som RSV skickat ut. Frågan är hur mycket som faktiskt betalas in.

Vidare ör jag inte alls överens med dig om att de ska ut med namn m.m. vi har ett rättsamhälle här men det är tydligt att du vill ha tillbaka skampålen och "scarlett letter", det vill inte jag.

Är det enbart skattebrott som ska offentliggöras eller ska vi lägga ut namn och bild på alla som "förolämpar" staten? Det verkar som en ganska dålig idé och din människosyn ger jag inte myclet för.

Anonym sa...

Till "kära" Anonym kan man ju bara tillägga:
Det skulle bli många bilder mm då det är fakta att statens tjänstemän har det såta privilegiet att anklaga och sabotera vilken medborgares liv som de behagar, trots att de ej vare sig har i sak rätt eller på annat sätt har någon grund i sitt befängda påstående att den "anklagade/dömde/förföljde" (välj det du tror är sant, en hint: inget av de 2 första behöver vara sant för deras del) verkligen har den påstådda "skulden" till staten. De kan fabulera hur mycket de vill utan att riskera något för egen del. "Men många bilder blir det..."

Mvh
Rune